Site icon Фундамент

Бізнесу на замітку: у полтавську бібліотеку надійшла книга-бестсерел про виробництво і клімат

До фонду відділу природничих та аграрних наук Полтавської обласної наукової бібліотеки імені Івана Котляревського надійшла книга Білла Ґейтса «Як уникнути кліматичної катастрофи: рішення, які в нас є, і прориви, які нам потрібні».

Нова книга американського громадського діяча, підприємця, співзасновника корпорації Microsoft одразу потрапила до п’ятірки бестселерів. А її український переклад вийшов друком у 2021 році у київському видавництві «Лабораторія».

Назва книги – сповна відображає її зміст. У виданні автор пояснює, чому необхідно працювати над нульовим рівнем викидів парникових газів; розповідає про сфери, у яких інновації вже допомагають зменшити викиди, та ідеї, які зроблять сучасні технології ефективніші.

У книзі детально подаються інструменти, які на думку підприємця, допоможуть у боротьбі із зміною клімату:
– безвуглецеві способи виробництва електрики;
– безвуглецеві способи виготовлення речей;
– безвуглецеві способи вирощування продуктів харчування;
– безвуглецеві способи підтримки температури будівель;
– безвуглецеві способи переміщення людей по світу.

Також Білл Ґейтс пропонує конкретний, практичний план досягнення мети з нульовими викидами не лише для урядів, а й для кожного з нас. За його словами: «Нам може здатися, що ми безсилі перед такою проблемою, як зміна клімату. Та це не так — кожен може зробити свій внесок у покращення ситуації. І для цього зовсім не обов’язково бути політиком чи філантропом.»

Автор: Оксана Моргун

Exit mobile version