Site icon Фундамент

Війна в Україні: ситуація на Полтавщині

24 лютого російські війська розпочали повномасштабне вторгнення на територію України. З перших днів стало очевидно, що планам російського диктатора не судилося збутися.

Основні зусилля зосередженні на двох напрямках – Київ і Маріуполь. Десь тоді російсько-окупаційні війська з’явилися на Полтавщині, проте далі ніж на 20 кілометрів в глиб нашої території просунутися не вдалося – ворожі підрозділи «втратили наступальний потенціал». Про це повідомляє

Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

– По факту – основні їх сили були знищені або розбіглися, а залишки відійшли десь услід за російським кораблем.Сьогодні Полтавщина лишається форпостом українського фронту – на півночі ми межуємо з Чернігівською і Сумською областями, а на сході – нескорений Харків. На межі з Сумщиною спостерігаються найчастіше пересування російсько-окупаційних військ, а Харків з Києвом з’єднує автотраса міжнародного значення М 03, яка проходить через Полтаву, – йдеться у повідомленні.

Проте, в той же час, саме через Полтаву йдуть гуманітарні вантажі до тимчасово окупованих територій, полтавські лікарні та військовий госпіталь приймають поранених українських воїнів і цивільне населення з сусідніх регіонів (за офіційними даними їх кількість вже понад 500 осіб), Полтавщина проводить евакуацію мирного населення – понад 100 автобусів з біженцями вже прибуло на територію області і розміщено, ще невідомо скільки прибули самостійно. Тож можна з упевненістю сказати, що Полтавська область стала надійним тилом українських військ, які чинять всебічний збройний спротив російській навалі.

Exit mobile version