Site icon Фундамент

В Україні створили Меморіал цивільних жертв війни, життя яких забрала російська армія

Громадську ініціативу – Меморіал цивільних жертв війни росії проти України – створила Агенція медійного росту “Або”. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

На сайті та в соцмережах проєкту журналісти та активісти кожного дня публікують історії вбитих росіянами цивільних: маленьких діток, волонтерів, жінок та пенсіонерів. 

Станом на 1 травня 2022 року, ООН зафіксувала в Україні більше 3-х тисяч цивільних загиблих. 

– Цей проєкт дуже важливий для документування військових злочинів, і для того, щоб люди не перетворювалися у цифри в статистиці. За кожною людиною стоїть ціла історія життя, родина та близькі, для яких загиблий чи загибла були цілим світом. Ми маємо показати Європі, світовій спільноті та росіянам (у яких ще залишилось критичне мислення), що російська армія вбиває невинних та прекрасних людей, а російська влада – бреше, – розповіла координаторка Меморіалу Юлія Тупіченко.  

Команда звертається до українських та світових ЗМІ з закликом не мовчати та разом розповідати історії цивільних загиблих. 

Шукайте героїв своїх публікацій на сайті Меморіалу, беріть інтерв’ю у їхніх рідних, розповідайте про життя цих чудових та талановитих українців, життя яких забрала російська армія, йдеться у повідомленні.

Якщо ваших знайомих чи рідних вбили російські окупанти – розкажіть їхню історію тут, внесіть їхнє ім’я до Меморіалу.

Якщо хочете допомогти з розголошенням історій – долучайтесь до меморіалу в соцмережах: InstagramFacebookTelegram.

Exit mobile version