Site icon Фундамент

В Україні створили портал для розшуку дітей

В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни». Про це повідомляє Держспецзв’язку.

Портал виконує дві основні функції:

▪️Інформування («Діти війни» – єдина платформа, що надає актуальні та зведені дані про дітей, які постраждали внаслідок війни Росії проти України, загинули, зазнали поранень, зникли безвісти або були депортовані, та тих, кого вдалося розшукати й урятувати. Правоохоронні органи та Національне інформаційне бюро щодня оновлюють кількісні показники).

▪️Допомога в розшуку дітей (платформа дає змогу зв’язатися з правоохоронними органами, зокрема Національною поліцією, Офісом Генерального прокурора, а також Національним інформаційним бюро).

Станом на 2 серпня, за даними платформи «Діти війни», внаслідок агресії рф загинули 358 дітей, 693 поранено, 204 дитини зникли. Знайти вдалося знайти 4071 дитину.

Депортованими вважаються 5754 дитини, 47 вдалося повернути. Точну кількість постраждалих дітей встановити неможливо через активні бойові дії та тимчасову окупацію частини території України

Автор: Надія Кучер

Exit mobile version