Site icon Фундамент

Головна редакторка «Фундаменту» стала амбасадоркою конкурсу «Неймовірні села України»

Головна редакторка онлайн-медіа «Фундамент» Надія Кучер долучилася до списку амбасадорів конкурсу «Неймовірні села України. Сталий розвиток». Заявки на участь у конкурсі та можливість отримати призові 100 тисяч гривень приймають від громад до 31 березня.

Метою конкурсу є розвиток сільських територій задля збереження екосистеми та біорізноманіття, соціальної відповідальності як місцевої влади, так і діючого бізнесу та економічний розвиток регіонів. Організатор – онлайн-видання AgroPortal.ua у партнерстві з Посольством Королівства Нідерландів в Україні.

Онлайн-медіа «Фундамент» стало інформаційним партнером конкурсу, оскільки метою роботи видання є, серед іншого, інформаційна підтримка розвитку сільських територій та агробізнесу. Наша головна редакторка – амбасадорка конкурсу «Неймовірні села України. Сталий розвиток» в полтавському регіоні. Що це означає: на сайті нашого видання періодично будуть з’являтися публікації про села-учасників конкурсу; про людей, які підтримують конкурс та популяризують сталий розвиток сільських територій. Слідкуйте за оновленням, подавайтеся на участь у конкурсі!

Чому участь у конкурсі означає шанс на успіх села

За 5 років проведення конкурсу AgroPortal.ua відкрив понад тисячу неймовірних локацій в Україні. Наступний етап — сталий розвиток сільських територій задля збереження екосистеми та біорізноманіття, соціальної відповідальності як місцевої влади, так і діючого бізнесу та економічний розвиток регіонів. За цей час на участь у конкурсі подали заявки понад 900 сіл.

На які напрямки розвитку села звертатимуть увагу при відборі конкурсних заявок від сел:

У квітні та червні на сайті AgroPortal.ua відбуватиметься онлайн-голосування (з 10-ти сіл обирається 5-ка фіналістів). У липні-серпні відбудеться «Неймовірний сільський автопробіг» (за сприятливої епідеміологічної ситуації), в рамках буде знайомство із селами-фіналістами конкурсу). Переможців оголошуватимуть у вересні. Але формат залежатиме від епідеміологічної ситуації в Україні.

Село-переможець Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України. Сталий розвиток» отримає 100 тис. грн на реалізацію проєкту від головного партнера — Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Під призом мається на увазі сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації проєкту. 

Більше про конкурс можна дізнатися тут. Переглянути всіх амбасадорів конкурсу можна за хештегами у соціальній мережі Фейсбук #incredible_villages_of_ua #sustainable_ambassador.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version