Site icon Фундамент

Громада на Полтавщині відмовилася перейменовувати вулиці

Оржицька селищна рада відмовилась від перейменування вулиць в громаді.

Скріншот – Фейсбук

27 вересня, відбулося  засідання сесії Оржицької селищної ради, як повідомляється на сторінці громади в соціальній мережі Фейсбук. Депутати відхили пропозицію ГО «Декомунізація Україна» щодо перейменування ряду вулиць у населених пунктах громади в рамках процесу деколонізації.

– У різному депутати відхили пропозицію ГО «Декомунізація Україна» щодо перейменування ряду вулиць у населених пунктах громади в рамках процесу деколонізації та схвально відреагували на інформацію селищного голови Олени Сидоренко про проведення ремонтних робіт траси Лубни – Оржиця – Хрестителеве, розпочатих, зокрема, завдяки систематичним зверненням до керівництва організацій-балансоутримувачів дороги, – зазначено у повідомленні.

Як повідомили пізніше на сторінці Оржицької громади, депутати під час обговорення відхилили пропозиції ГО перейменувати вулиці, названі на честь учасників та річниць Другої світової війни, як-то Данілова, Бумажкова, Лозового чи Голошубова, полеглих у боях за Оржиччину у 1941 році, 30-річчя Перемоги, 40-річчя Перемоги. Чому саме прийняли таке рішення, не аргументують.

Текст: Анна Сидоренко, Надія Кучер

Exit mobile version