Site icon Фундамент

Дві полтавські хлібопекарні зможуть закупити газ «за соціальною ціною»

Дві хлібопекарні з Полтавщини допустили до торгів з продажу газу власного видобутку на лютий. Про це відомо із документу, опублікованого Мінагрополітики.

Це ТОВ «Кременчуцький хлібокомбінат» та ТОВ «Полтавахліб-3».

До спеціальних торгів природним газом допускаються виробники харчових продуктів, що мають істотну соціальну значущість. Відповідні виробники задля участі у торгах подають заявку до розгляду комітету з нагляду, створеного при Міненерго на затверджену електронну адресу gas.auction@mev.gov.ua. Наразі до торгів допущено 256 виробників різної форми власності. 

Нагадаємо, 30 грудня 2021 р. Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову № 1433 «Про затвердження переліку видів продукції, торгівля якими здійснюється виключно на організованих товарних ринках». Документ зобов’язує газовидобувні компанії реалізувати на біржі 20% газу, видобутого в Україні у період дії карантину, але не довше, ніж до 1 травня 2022 року. Також Постанова обмежує націнку на український газ в межах 24%.

Попередньо, перші торги відбулись 17 та 18 січня 2022 року, комісією з нагляду було допущено 108 виробників різної форми власності.

За результатам двох днів з біржових торгів було реалізовано 1855,979 тис. куб.м природного газу. 

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version