Site icon Фундамент

Діти від 2019 року народження отримають по 620 тисяч гривень – законопроєкт про економічний паспорт

Діти, що народилися з 1 січня 2019 року, можуть отримати близько 620 тисяч гривень кожен, коли досягнуть повноліття, пише «Економічна правда» з посиланням на текст законопроєкта про економічний паспорт.

Щоб претендувати на ці гроші треба також мати українське громадянство та проживати на території України протягом останніх пʼяти років.

З бюджету гроші перераховуватимуть до Фонду майбутніх поколінь, який має почати накопичувати гроші з 2023 року. При цьому гроші не будуть давати «на руки», їх перераховуватимуть напряму на конкретні цілі:

У критичних випадках можна буде достроково зняти коштів на лікування тяжких захворювань (рак, інфаркт, інсульт, потреби у трансплантації життєво важливих органів).

У разі смерті дитини кошти отримає її спадкоємець без прив’язки до цілей.

Гроші будуть виплачувати, коли дітям виповниться 18 років, тобто з 2037 року для першого покоління.


Президент України Володимир Зеленський анонсував законопроєкт про економічний паспорт. Він передбачає, що плата за використання корисних копалин буде накопичуватися на персональних рахунках дітей громадян України. Після досягнення повноліття вони зможуть використати ці кошти для оплати освіти в Україні чи купівлі житла. Законопроєкт ще має підтримати Верховна Рада.

Exit mobile version