Site icon Фундамент

«За 50 гривень люди на роботу не їздитимуть»: чому у Полтаві бастували перевізники та яке рішення

13 травня Полтава пережила транспортний колапс – працювали лише комунальні тролейбуси, приватні перевізники (великі автобуси, маршрутки) не виїхали в рейси вулицями міста. Перевізники вимагають підвищити вартість проїзду. Причина вимоги – здорожчання пального.

Чому виникла проблема

Комунальні автобуси у Полтаві не випускають на маршрути від 10 травня через брак пального. А 13 травня не працює і близько 90% машин приватних перевізників, розповів «Суспільному.Полтава» Віталій Животенко, начальник відділу з питань транспортних перевезень Полтавської міськради.

– Перевізники написали листи про те, що вони не мають економічної змоги заправляти власні автомобілі для перевезення пасажирів,проводити ремонтні роботи і, відповідно, не мають змоги платити заробітну плату за такими тарифами, – пояснює Віталій Животенко.

Зараз проїзд у Полтаві коштує 6 гривень у комунальному транспорті, 8 гривень – в приватному. І саме приватники хочуть більшу ціну за послуги перевезення. Причому голова Асоціації перевізників Полтавщини Юрій Лупаєнко прямо говорить, їх не влаштує підняття вартості на пару гривень.

– Підвищення тарифу на 2 гривні не вирішує цього питання зовсім, – сказав Юрій Лупаєнко.

У коментарі виданню «Полтавщина» Лупаєнко роздумував:

– Усі перевізники Полтави без ентузіазму дивляться на перспективу підвищення тарифу, адже це нічого кардинально не змінить. Наприклад, 10 травня ми заправилися за ціною 73 грн за літр дизпалива. 12 травня ми взагалі не виїхали. Це просто втратило сенс. Якщо до цього ми брали пальне в борг, то коли дійшли до показника в 1 млн грн, нам в борг перестали давати. Доплачувати щодня зі своїх коштів, як я це робив, також не буду. Що залишається? До війни ми говорили владі, що економічно обґрунтований тариф має бути 16 грн. Наразі — це 25 грн. Тариф в 15 грн компенсує тільки витрати на пальне. Підкреслю — тільки на пальне, більше нічого з інших амортизаційних витрат.

Разом з тим міській владі в особі Олександра Мамая закидають саботування закупівлі палива для резервних запасів за нижчою ціною. Зокрема, про таке на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук публічно написав Едуард Волков, депутат Полтавської міської ради.

– Як підвищити проїзд в транспорті та заробити під час війни по-мамаївськи? Саботувати закупівлю палива до міського матеріального резерву по 30-32 грн./літр. Дочекатися поки ціна дизельного палива перевалить позначку в 65 грн./літр. Не випустити комунальні автобуси на маршрути. Не робити жодних дій, щоб забезпечити пасажирські перевезення в місті. Влаштувати транспортний колапс та маринувати людей на зупинках. Підняти тариф, який захочуть перевізники, – написав Едуард Волков.

Скріншот – зі сторінки Едуарда Волкова у соціальній мережі Фейсбук

Яке може бути вирішення проблеми

Раніше міський голова Олександр Мамай озвучував, що через постійне зростання ціни на пальне та запчастини підвищувати тарифи на проїзд у громадському транспорті було б логічно до 10 гривень за поїздку. Та приватні перевізники не планують задовольнитися цим.

– Наприклад, влада зважиться підвищити тариф на 2 грн. Наразі витрати одного автобуса «Богдан» або «Атаман» на пальне складають 2400 грн щодня. Наприклад, додані 2 грн скоротять потребу на 600 грн, а де взяти 1800 грн? Є ще один шлях — платити за проїзд усіх пасажирів з міського бюджету. На мою думку, ані тарифу у 25 грн, ані безкоштовного проїзду не буде. Бо у нас не працює ринок, а є регулювання цієї сфери, яке бере свій початок від піару політиків, – коментував Лупаєнко «Полтавщині».

Ситуація щодо протестів перевізників змушує міську владу задумуватися над компромісними рішеннями. Зрештою, підняття тарифів на проїзд було питанням часу, враховуючи ріст мінімальної заробітної плати, зростання ціни на паливо й запчастини. Повномасштабна війна й знищення російськими ракетами нафтопереробного заводу у Кременчуці збільшили проблему вартості пального в рази, сюди ж додається й його дефіцит. Та чи доцільно піднімати ціну на проїзд зараз, коли держава продовжує жити в умовах воєнного часу?

– Бездіяльність міської влади (так, саме бездіяльність, адже те, чим обернеться ситуація, було прогнозовано) призвела до таких наслідків. І от знову громаду ставлять перед «а по-іншому ніяк». А можна було інакше. І зараз би це питання не стояло перед нами. Потрібно було збільшити частку комунального транспорту. Адже маршрутки значно більше споживають палива, ніж великий автобус, порівнюючи з кількістю перевезених пасажирів. Якщо збільшити частку великих автобусів, можна було б зменшити собівартість перевезення однієї людини. Тобто рух великих автобусів за графіком і за чіткими маршрутами зменшить витрати на перевезення. Чотири колеса що у маршрутки, що у великого автобуса, але маршрутка перевозить 20 людей, автобус — 60. Витрати на обслуговування техніки на кожного перевезеного пасажира значно менші у великих автобусів. Збільшивши частку комунального габаритного транспорту, ми б зменшили собівартість перевезення пасажира. Критично важливо було запастися паливом, коли воно було дешевим. Це можна було зробити і під час війни. Про це всі говорили Олександру Федоровичу (міському голові Полтавської громади – прим.авт). Все просто: рахуєш, скільки палива споживає комунальний транспорт, скільки у нас його є, як виходить на маршрути, і рахуєш, скільки потрібно палива, щоб транспорт був забезпечений паливом мінімум на пів року. Так ми б не підвищували вартість проїзду у комунальному транспорті, захистивши пенсіонерів і мало захищені верстви, які не мають змоги платити Але через зволікання (зумисне зволікання, я вважаю) він втратив час, – говорить Сергій Іващенко, депутат Полтавської міської ради та додає свою думку щодо наданих перевізниками розрахунків. – Звідки у нас такі захмарні розрахунки? 25 гривень хочуть перевізники. У Києві хочуть підвищити до 15. Тариф, який диктують перевізники, необгрунтований та нічим не підтверджений. Тобто міський голова зумисне гальмував процес, ігнорував необхідність ухвалення стратегічних рішень. Тож який компроміс? Під час війни компроміс – це захист національних інтересів та забезпечення роботи критичної інфраструктури. Транспорт – це критична інфраструктура. Тариф – тільки економічно обгрунтований.

А ось таке пояснення на своєму тереграм-каналі дав увечері 13 травня Олександр Мамай, мер Полтави:

– Зараз пального фактично немає у всій Україні. Ви щодня бачите черги на заправках. Внаслідок ракетних ударів по бензинових заводах і сховищах, пального майже не лишилося. На державному рівні це питання вирішується, налагоджують логістику поставок. Невдовзі нам обіцяють, що пальне буде. Так, комунальні автобуси не виходять на маршрути у зв’язку з відсутністю пального. У нас є стратегічний запас палива для забезпечення ЗСУ та ТрО комунальним транспортом. На виконкомі було прийнято рішення про дозвіл на закупівлю пального за тими цінами, які є нині, і які змінюються щодня. Сьогодні (13 травня – прим. авт) на автодороги вийшли 48 тролейбусів, які забезпечують мешканців міста перевезенням. Приватний громадський транспорт у місті працював не у повному складі. Ми прочитали інформацію про вартість проїзду 25 грн і повідомляємо, що такого не буде. За 50 грн люди на роботу не їздитимуть. Хто буде власноруч підіймати ціну до такого рівня, ми будемо розбиратися з цими людьми, як з мародерами.

Продовжуємо слідкувати за темою.

Exit mobile version