Site icon Фундамент

Керівник Полтавщини не радить виїжджати з області

Дмитро Лунін, начальник Полтавської обласної військової адміністрації не радить їхати з Полтавщини в інші регіони України. Про це йдеться на сайті Полтавської ОВА.

– Цілком безпечних місць у нашій країні немає. Іде війна. Зараз під ударом вся Україна. Є менш і більш безпечні регіони. До останніх належить Полтавщина. Тому я б радив зберігати спокій і кожному робити свою справу, – сказав Дмитро Лунін. – Збройні сили України свою справу роблять. Усі вже знають, як «Отче наш», слова «віримо в ЗСУ». Нам треба тримати тил. Займатися посівною. Запускати виробництва. Тому не раджу їхати з Полтавщини в інші регіони України. Під обстрілами й Західна Україна. А вся країна не може переїхати в Ужгород чи за кордон, тим паче що надмірна концентрація підприємств та людей у західних областях може вийти боком після війни і створити дисбаланс у розвитку регіонів, особливо тих, які потрібно буде відбудовувати. Звісно, треба евакуюватися з тих районів, де безпосередньо йдуть бойові дії. Особливо, це стосується Донбасу.

Очільник області розповів про ворожі удари по інфраструктурі регіону.

– Не можу сказати, що удари по об’єктах критичної інфраструктури в Полтаві, Кременчуці та Миргороді стали несподіванкою. У перший день війни вже були удари по Миргороду. Пошкоджено низку об’єктів критичної інфраструктури. Під час атаки на НПЗ у Кременчуці деякі люди отримали легкі опіки, без госпіталізації. Крім того, цієї п’ятниці пізно увечері був «приліт» по господарській інфраструктурі в одному з сіл під Полтавою. Зруйновані будівлі. А найстрашніше – одна людина загинула, ще одна поранена, але без госпіталізації. Окупанта чекає відплата за кожне зруйноване життя, – сказав Дмитро Лунін.

Додав, що низку ворожих ракет сили протиповітряної оборони збивають.

– Велику кількість ракет наші ППО збивають. Так що руйнування могли бути більшими. Ще раз кажу: віримо в ЗСУ, але повітряні тривоги не ігноруємо, – наголосив Дмитро Лунін.

Читайте: На Харківщині українські війська перейшли у контрнаступ, звільнено кілька сіл

Exit mobile version