Site icon Фундамент

Кошти від держави на власний бізнес: скільки полтавців працевлаштували

В Україні безробітні, які отримали від держави кредит на власний бізнес в рамках проєкту «Рука допомоги», створили 250 робочих місць.

92 підприємці, які отримали безвідсоткові кредити на розширення бізнесу в рамках пілотного проекту «Рука допомоги» в 2018 році, не лише започаткували власний бізнес. А і працевлаштували 250 людей. Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

Під час пілоту держава активно заохочувала місцевих підприємців до створення нових робочих місць. За умови працевлаштування не менше двох осіб з числа малозабезпечених, внутрішньо переміщених осіб або учасників АТО/ООС строком на два роки, підприємства отримували безвідсоткові кредити на закупівлю нового обладнання та матеріалів.

Полтавщина – на третьому місці

Зокрема, понад 90 нових робочих місць створили на Львівщині, 80 – на Харківщині, 70 – на Полтавщині. Це переважно підприємства, які надають послуги у сфері громадського харчування, займаються фермерським господарством, виробляють меблі, одяг, будівельні матеріали тощо.

Проект «Рука допомоги» реалізовувався Міністерством соціальної політики України за сприяння Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» в 2016-2019 роках.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені зможуть отримати фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу.

Допомога надаватиметься в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей («Рука допомоги»), розробленої Міністерством соціальної політики України.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version