Site icon Фундамент

Мінагрополітики підписало меморандум із виробниками соціальних продуктів

Міністерство аграрної політики та продовольства підписало меморандум з представниками асоціацій, які виробляють товари, що мають істотну соціальну значущість. Про це написав міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко у Facebook.

За його словами, меморандум був підписаний 31 грудня із виробниками хліба, борошна, молочної продукції, олії соняшникової, яєць та курятини.

Для збереження цінової стабільності на соціальні товари, за рішенням Уряду та Президента України, була напрацьована дорожня карта підтримки ключових галузей харчової промисловості. Підписання меморандуму — це свідчення того, що взаєморозуміння між державою та бізнесом є. Компромісні рішення знайдені, — зазначив Роман Лещенко.

За його словами, влада та бізнес об’єднали зусилля, аби створити сприятливі умови для виробників із метою стабілізації ціни на природний газ власного видобутку на засадах законності, прозорості, чесної конкуренції та соціальної відповідальності.

Визначено оптимальний граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку на рівні не більше 25% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво соціально важливих продовольчих товарів, — написав Роман Лещенко.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version