Site icon Фундамент

На Полтавщині видали книгу про Більське городище

На Полтавщині вийшла друком наукова книжка «Археологічні дослідження Більського городища–2020». Це уже восьма книга про стародавній Гелон, видана у Полтавській області.

У збірнику вміщено публікації за результатами наукових досліджень, проведених на території Більського археологічного комплексу та в його окрузі у 2020 році.

– Кожна видана збірка з результатами вивчень древнього Гелону, то щось особливе та цікаве. Надзвичайно раді та горді, що маємо такий чудовий видавничий проєкт, – повідомив Ігор Корост, директор історико-культурного заповідника «Більськ».

фото з сайту історико-культурного заповідника «Більськ»

Наразі це восьме видання, яке побачило світ. На сайті заповідника обіцяють незабаром опублікувати електронну версію.

Збірник наукових праць буде цікавим для археологів, істориків, краєзнавців, фахівців пам’яткоохоронної справи, працівників музеїв та широкого загалу шанувальників стародавньої історії.

Площа Більського городища становить близько 5000 га. До складу грандіозної пам’ятки входить Східне, Західне та Куземинське укріплення. Усі вони об’єднані в єдину систему валами Великого укріплення Більського городища. Загальна протяжність рукотворних земляних валів складає майже 37 км. У період розкопок відвідувачі Більського городища мають унікальну можливість взяти участь в археологічних дослідженнях і навіть спробувати попрацювати лопатами та іншими археологічними інструментами. Окрім цього, для туристичних груп, за наявності відповідних умов, можуть бути організовані театралізовані екскурсії городищем – «діонісії», де  подорожніх зустрічають скіфська цариця, сам «батько історії» Геродот та бог вина і покровитель Гелону Діоніс. Тут же пропонують до дегустації авторські вина місцевих виробників.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version