Site icon Фундамент

На Полтавщині залишать чотири добровольчі формування

107 ДФТГ – на всю Україну. Саме така кількість добровольчих формувань має залишитися, згідно наказу Міноборони.
Про зменшення кількості ДФТГ на Полтавщині та їхню реорганізацію на ранковій апаратній нараді 14 листопада повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

До цього часу на території області діяли 72 добровольчі формування. Зараз їхня кількість буде відповідати кількості районів.

– ДФТГ об’єднуються, згідно районного принципу. Відповідно, в Полтавському районі буде 1 ДФТГ – Полтавська, у Лубенському – 1 Лубенська. Головна ідея – якісніше керівництво. Як бачить Генштаб це формування? Є ДФТГ, яка визначається як базова, наприклад, Кременчуцька ДФТГ. І є її відокремлені підрозділи – ті ДФТГ, які були створені в інших громадах Кременчуцького району. Наприклад, у Горішніх Плавнях, Семенівці тощо. Тобто ви їх не закриваєте, не розформовуєте, а організовуєте роботу наступним чином. Створюєте відокремлені підрозділи: роти або взводи – відповідно до бойових розпоряджень, – зазначив Дмитро Лунін.

Нагадаємо, минулого тижня відбулася нарада з генерал-майором ЗСУ Олександром Нестеренком та керівництвом 116 бригади, де напрацювали шляхи реформування ДФТГ.

Фото – з сайту Асоціація міст України.

Авторка: Олена Гуленко

Exit mobile version