Site icon Фундамент

На Полтавщині фермери стали на захист начальника одної з РВА: що каже обласна влада

На Полтавщині фермери звернулися до Президента України та обласної влади із вимогою звернути увагу та розібратися щодо ситуації із начальником Миргородської районної військової адміністрації Віктором Іваненком, якого звинувачують у хабарництві. Дмитро Лунін, начальник Полтавської обласної військової адміністрації, прокоментував ситуацію.

Нагадаємо, фермери в листі виступили поручителями репутації начальника Миргородської районної військової адміністрації та прохають залишити Іваненко на посаді. А також розблокувати розрахунковий рахунок Миргородської районної Асоціації фермерів і приватнихземлевласників «Відродження Полтавщини», на якому, як стверджують у зверненні, знаходиться понад 1 500 000 грн благодійних коштів, призначених для закупівлі нових партій допомоги для ЗСУ.

– Мені відомо, що затримали Іваненка, що його звинувачують у тому, що скористався своєю посадою. Ситуація така: є підозра. Я бачив у понеділок Іваненка, говорив з ним. Він говорить, вважає, що не винний і буде доводити це через суд. Щодо його звільнення, рішення приймає Президент про призначення та звільнення голова районних адміністрацій. Я указу про звільнення Іваненка не бачив. Іваненко виконує зараз обов’язки начальника Миргородської районної військової адміністрації, за нього була внесена застава, він зараз знаходиться у Миргороді. Щодо асоціації фермерів та закупівлі ними допомоги для ЗСУ, мені про це нічого не відомо. Вони не звітуються що купували, не надавали інформації, – прокоментував під час брифінгу Дмитро Лунін. Правоохоронці розберуться у цьому питанні. Якщо Іваненко не винен у злочині, зможе довести це у суді.

Exit mobile version