Site icon Фундамент

Парк «Пирятинський» першим в Україні розробив менеджмент-план на Смарагдову мережу

Природний парк «Пирятинський» першим серед національних парків в Україні розробив менеджмент-план на Смарагдову мережу. Про це повідомляється на сайті Полтавської ОВА.

Директор НПП «Пирятинський» Максим Варава розповів про розробку менеджмент-плану Смарагдової мережі – природоохоронних територій загальноєвропейського рівня.

Перші серед національних парків в Україні розробили пілотний менеджмент-план європейського зразка на Смарагдову мережу, – розповів Максим Варава. – Формування смарагдової мережі в нашій державі є важливою частиною Євроінтеграційного процесу. Ми стали цим пілотним об’єктом у межах європейських проєктів APENA завдяки науковій базі, напрацьованій у НПП «Пирятинський».

Територія смарагдового об’єкта на 84% збігається з територією парку. 46 видів птахів, 22 типи оселища охороняються директивою ЄС.

Заступник начальника Полтавської ОВА Олексій Бруслик наголосив на необхідності розробки землевпорядної документації парку. Учасники наради також звернули увагу на потребу захисту інтересів держави щодо недопущення передачі в приватну власність земель природно-заповідного фонду.

Авторка: Анна Сидоренко

Exit mobile version