Site icon Фундамент

Подати заявку на консультацію з усиновлення дитини можна на порталі Дія

Наразі, щоб стати усиновлювачем, потрібно збирати паперові документи та довідки, нести їх до служби в справах дітей, вистоювати черги та чекати на результат. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної військової адміністрації.

Онлайн-послуга полегшить подання необхідних документів для людей, які бажають усиновити дитину. І значно пришвидшить перевірку поданих документів. Нова послуга дає можливість отримати онлайн-консультацію. За її результатами ви матимете змогу впевнитися, чи можете бути усиновлювачем та що необхідно доопрацювати, щоб ним стати.

– Хоча в будь-якій країні на період війни зупиняється процедура усиновлення, адже за об’єктивних причин вона просто неможлива в реалізації, ми спростили процедуру опіки для рідних та родичів, а також активно застосували тимчасове влаштування дітей. Ми маємо близько 20 000 звернень про бажання прихистити дитину. Це про те, що українці готові дарувати родинне тепло дітям, які цього потребують. Тож цим людям потрібно лише допомогти зробити це правильно та з огляду на інтереси самої дитини. Ми можемо та мусимо зробити все, аби викорінити сирітство в Україні. І цифровізація сприятиме усиновленню, полегшуючи його», — повідомила ініціаторка проекту, радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дарія Герасимюк.

Як подати заявку на консультацію:

Подання заявки триває до 5 хв. Опрацювання — 15 робочих днів. Потім із вами зв’яжеться служба в справах дітей та організує консультацію. 

Наступним етапом розвитку цієї послуги стане подання в Дії заяви про статус кандидата на усиновлення, кандидата в батьки-вихователі прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу або опікуна.

Exit mobile version