Site icon Фундамент

Постраждалі від обстрілів рф можуть отримати компенсацію

Постраждалі внаслідок ворожих обстрілів можуть претендувати на компенсацію від держави. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін 23 червня, відповідаючи на запитання журналістів щодо допомоги постраждалим господарствам у Терешківській та Карлівській громадах.

− Населення може подавати відомості про збитки, нанесені ворогом через ЦНАП або додаток Дія. Ці дані збираються в єдиний реєстр, далі комісія проводить аудит пошкоджень. Після аудиту державна адміністрація подає цю інформацію до Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій, де і визначається розмір та форма компенсацій, − детально описав механізм Дмитро Лунін.

За офіційними даними, у Карлівській громаді зазнали пошкоджень два підприємства. Сума збитків склала близько 1 мільйона та понад 200 тисяч гривень відповідно. Ці суми пораховані відповідно до вартості будівельних матеріалів та необхідних робіт.

У Терешках в господарстві була пошкоджена техніка та господарська будівля, загинула людина. Нещодавно стало відомо, що на цій фермі убили коней.

Автор: Богдан Андрєєв

Exit mobile version