Site icon Фундамент

Професор з Полтави переміг на конкурсі туристичних фільмів

Доктор історичних наук, професор кафедри історії України Полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка Ігор Сердюк став фіналістом VI фестивалю аматорських фільмів «Туристичний Оскар».

Конкурс відбувся днями в селі Потоки Кременчуцького району. Цьогоріч на конкурс подали 28 робіт, повідомляється на сайті педуніверситету.

Професор Сердюк представив на розгляд журі відеороботу про мандрівку гірським масивом Качкар на півночі Туреччини. У підсумку вона посіла перше місце. Гран-прі фестивалю здобув Олександр Красій із Кременчука, який зафільмував свою велосипедну подорож у США від Атлантичного до Тихого океанів. Другу сходинку посіла полтавка Юлія Борисенко з розповіддю про підземне озеро на Тернопільщині. Третє місце виборов Михайло Зоря із Кременчука з фільмом про сходження на гору Піп Іван.

– Відзнака фестивалю мотивує робити наступні фільми, тому що після кожного походу залишаються фото й відео. Коли ти десь ідеш, лізеш по льодовику чи по скелях, іде сніг, град або дощ і тобі важко, часто буває не до зйомок – і доводиться себе пересилювати. Окрім того, фестиваль – це нагода побачитися із друзями та познайомитися з новими мандрівникам і надихнутися їхніми проєктами, – зазначив професор.

2019 року Ігор Сердюк здобув гран-прі «Туристичного Оскара». Його тодішня стрічка була присвячена мандрам гірськими вершинами грузинського Кавказу – Тетнульдом, Ушбою і Казбеком.

Exit mobile version