Site icon Фундамент

Ситуація в Україні та області: реакція полтавської влади


24 лютого відбувся терміновий онлайн-брифінг т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитра Луніна та начальника ГУНП в Полтавській області Євгена Рогачова щодо ситуації в країні та області. Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

Дмитро Лунін повідомив, що через військову операцію Росії проти України, в країні введено воєнний стан. Нині ЗСУ боронять землю, бої йдуть по всій лінії кордону.

– Правовий режим воєнного стану потрібен, щоб можна було повноцінно захищатися, – розповів Дмитро Лунін. – Наше з вами завдання – це організація захисту об’єктів критичної інфраструктури. Знаходитися нині поряд із аеропортами та іншими об’єктами, що мають стратегічне значення, небезпечно, тому краще залишатися вдома. Кожен, хто може допомогти країні і має бойовий досвід, повинен з’явитися у центри комплектації ЗСУ. Територіальна оборона виконуватиме завдання командування. На сьогодні керівництво області знаходиться на місці й займається організацією роботи. Жодних панічних настроїв не повинно бути.

Начальник ГУНП в Полтавській області Євген Рогачов повідомив, що Національна поліція працює в надзвичайному режимі.

– Сто відсотків особового складу задіяно для охорони громадського порядку, в патрулюванні та реагуванні на всі виклики, – сказав начальник ГУНП в Полтавській області, полковник поліції Євген Рогачов. – Звертаюся до пенсіонерів поліції, міліції, Нацгвардії, всіх хто має навички поводження з вогнепальною зброєю, підходити до головного управління, зв’язуватися з нами, ми будемо вас залучати до охорони громадського порядку. На сайті ГУ Національно поліції Полтавської області є вся необхідна інформація.

Євген Рогачов закликав громадян виконувати всі вказівки поліцейських, адже вони несуть службу цілодобово заради безпеки українців, та в разі володіння достовірною інформацією про немісцевих мешканців, які є чи, можливо, є членами диверсійної групи, повідомляти про це на лінію 102.

Щодо обстрілів по військових аеродрому та складу в Миргороді – постраждали три військовослужбовці, їм надана медична допомога. Злітно-посадкова смуга не пошкоджена.

Лікарні в Полтавській області працюють у штатному режимі й надають допомогу. Обласна станція переливання крові всіма необхідними компонентами забезпечена. У разі потреби додатково сповіщатимемо, якщо буде потрібна допомога і здача крові. Транспортне сполучення працює, залізниця також.

Оперативні штаби функціонують цілодобово.

Автор: Оксана Моргун

Exit mobile version