Site icon Фундамент

Україна отримала 50 мільйонів євро кредиту на вакцинацію від коронавірусу

Європейський інвестиційний банк, банк ЄС, перерахував Україні 50 мільйонів євро, що профінансують закупівлю необхідних вакцин від COVID-19. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Ці кошти допоможуть Міністерству охорони здоров’я закупити вакцини від COVID-19, забезпечивши значну частку від кількості, передбаченої національним планом вакцинації України у 2022 році.

Кредит підтримає систему охорони здоров’я країни та підвищить спроможність України у боротьбі з пандемією COVID-19. Ця фінансова операція є частиною загальної ініціативи Team Europe щодо реагування на виклики пандемії COVID-19. 

Для того, щоб зробити вакцини більш доступними для українців і посилити спроможності країни до протидії кризі COVID-19 та подолання її руйнівних наслідків, ЄІБ перепрофілював частину коштів чинної фінансової угоди. Йдеться про «Програму розвитку муніципальної інфраструктури України» (ПРМІУ/UMIP), що була підписана між ЄІБ і Україною у 2015 році на суму 400 млн євро. ЄІБ виділив 50 млн євро в межах цієї угоди на фінансування заходів протидії COVID-19. Угода про перепрофілювання кредиту у 50 мільйонів євро була ратифікована Україною у жовтні 2021 року.

Закупить вакцину від COVID-19 за кошти, надані ЄІБ, компанія Crown Agents, яку раніше затвердив український уряд.

Exit mobile version