Site icon Фундамент

У Кременчуці побили журналіста, його госпіталізували

У Кременчуці (Полтавська область) невідомі чоловіки побили журналіста Кременчуцької міської телерадіокомпанії “Кременчуцькі новини” Антона Воробйова. Після цього журналіста госпіталізували.

Про це телерадіокомпанія повідомила на офіційній сторінці у фейсбук.

Інцидент стався ввечері 5 січня на території Центральної районної лікарні. 

“Тітушки напали на нашого журналіста. Кремезні чоловіки спортивної статури побили нашого Антона Воробйова, у той час, коли журналіст виконував свої професійні обов’язки – висвітлював те свавілля, що сьогодні відбувалося на території Кременчуцької центральної районної лікарні. Через побиття нашому колезі стало погано. Лікарі “швидкої допомоги”, яких викликали на місце подій, одразу ж прийняли рішення про негайну госпіталізацію постраждалого”, – повідомила редакція. 

У коментарі представниці ІМІ в Полтавській області редакторка “Кременчуцьких новин” Ірина Серьогова сказала, що журналіст робив репортаж про лікарню, бо там виникла конфліктна ситуація через приміщення медичного закладу. І додала, що постраждалий написав заяву до поліції. 

Лікарі встановили попередній діагноз Антону Воробйову – закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій м’яких тканин грудної клітини, забій лівого плеча.

За фактом побиття журналіста поліція Полтавщини відкрила кримінальні провадження. Журналіст повідомив поліції про вчинення відносно нього насильства у зв’язку із здійсненням ним журналістської законної професійної діяльності на території Центральної районної лікарні.

Також поліція Кременчука протягом дня отримала ряд звернень за фактом вчинення самоправних дій на території лікарні.  

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях з  правовою кваліфікацією, передбаченою ст. 356 (Самоправство) та ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України,  повідомляється на сайті Національної поліції у Полтавській області.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version