Site icon Фундамент

У Пирятині восьмирічна дівчинка  зібрала більше 30 тисяч на ЗСУ

Волонтерство – заняття по за віком. Такий приклад показує Влада Голінська з Пирятина Полтавської області. Дівчинці 8 років, проте вона підтримує українських захисників на рівні з  дорослими. Як маленька волонтерка з Полтавщини наближає перемогу України, читайте у розповіді «Фундаменту». 

– У перші страшні дні війни я весь час дивилася новини по телевізору: як наші воїни мужньо захищають Україну, а звичайні люди їм допомагають. Я теж вирішила не стояти осторонь, а максимально допомагати військовим, наближати нашу перемогу, щоб не чути звуків сирен, спати спокійно вночі. Щоб ходити до школи, радіти, спілкуватися з однолітками, –  згадує дівчинка. 

Влада вперше відвідала Пирятинський волонтерський штаб

Ініціативу Влади підтримали рідні. До того часу мама та бабуся власноруч виготовляли прикраси для дівчинки. Влада спонукала жінок виготовляти більше – на продаж мешканцям Пирятинщини. 

Розширення асортименту. Настрій у волонтерки святковий!

– Окрім прикрас, взяла з собою картини за номерами, якими захоплюється моя тітонька та хрещена Наталя, – розповідає маленька волонтерка. – Спочатку я трішки хвилювалася, чи будуть бажаючі придбати  мій товар, але все пішло набагато краще, ніж я думала.

Влада Голінська отримала подяку від в/ч А1944

У Пирятині  підтримали ініціативну дівчинку, тож всі літні канікули Влада продавала прикраси та картини, брала участь у міських благодійних ярмарках. Зараз виходить на своє «робоче місце» після уроків чи у вихідні. 

– Відтоді, як почала продавати вироби, щодня з’являється багато цікавих знайомств. Так я познайомилася  зі старшими волонтерами Оленою Гуленко, Світланою Німець, Ганною Даниленко, Ігорем Нешкуренком та багатьма іншими, які для мене є прикладом для наслідування, – ділиться Влада. 

Маленька волонтерка кожну свою «робочу зміну» завершує походом з тіткою чи мамою до магазину та закупівлею необхідних для захисників речей. Ліки, кава, цукерки, консерви, мівіна, нижня білизна, дощовики, шкарпетки, вологі серветки, гумові чоботи, балаклави, термобілизна, шоколад, смаколики, бензопила, електричний тономерт – це  не повний список речей, які Влада передала солдатам, що захищають Україну. 

За підрахунками тітки Наталі, що повсякчас підтримує племінницю, від продажу виробів та завдячуючи пожертвам небайдужих людей Влада зібрала вже більше 30000 гривень. 

Та на цьому дівчинка не зупиняється. Разом із родиною виготовляє лікувальні енергетичні суміші для захисників: медово-імбирні та  фруктово-горіхові. 

Вітамінні суміші – під силу для 8-річної дівчинки!

– Кожного разу, коли приходжу до волонтерського центру, приношу передачу хлопцям на передову, мене переповнюють відчуття гордості за те, що я роблю хоч і маленький, але свій внесок до наближення перемоги. Підтримувати наших військових мене надихнув  ще більше той маленький прапорець, підписаний на передовій воїнами з подякою за мою допомогу. Я вірю, що скоро закінчиться війна. А поки вношу свій маленький вклад в перемогу України!

Захисники з передової передали Владі прапорець вдячності

Авторка: Олена Гуленко 

Exit mobile version