Site icon Фундамент

У Пирятині зібрали більше 155 тисяч гривень для військових

Волонтерський рух на Пирятинщині потужно діє ще з 2014. Благодійні акції, концерти та ярмарки є візитівкою цієї громади. 17 липня пирятинці провели вже п’ятий благодійний ярмарок, аби підтримати військових на передовій.

– Маленької допомоги не буває, кожне тістечко, кожен кілограм картоплі, які сьогодні принесли на ярмарок дбайливі господині – завтра стануть тепловізором для наших солдатів. Тому ми гуртуємося і торгуємо так, ніби все життя на базарі стояли», – розповідає Олена Гуленко, постійна організаторка благодійних акцій в Пирятині

Вже традиційно провели ярмарок спільно відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Пирятинської міської ради та волонтери. Окрім пересічних пирятинців активно взяли участь заклади освіти, культури, старостати. Продавали смаколики, авторські прикраси, городину, картини, книги, декоративні та кімнатні рослини. Працювали атракціони для дітей, віддаючи виторг на потреби ЗСУ. Група художників Urban Sketchers Pyriatyn малювала дітям та дорослим тимчасові патріотичні тату. Загалом на ярмарку наторгували більше 85 тисяч гривень.
Цього ж дня в місті відбувся концерт талановитих шоуменів братів Віталія та Влада Лобачів – співаків, організаторів свят із Полтави. Вели захід запальні ведучі Руслан Цвіркун та Андрій Шпак.

Разом з хлопцями виступила співачка Альона Москаленко, дівчина з Чернігова, яка тимчасово проживає в Пирятині. Протягом концерту пирятинці вкидали кошти у скриньку для благодійних пожертв.

Також ведучий розіграв дві картини – пейзажі художниці Дарії Оропай, що раніше жила в Пирятині. Разом на концерті було зібрано понад 70 тисяч гривень.

2 / 8

Загалом заходи 17 липня зібрали 156110 гривень. Кошти передали у волонтерський штаб. Два тепловізори для захисників вже придбали.

Використані фото: Ольги Ласої, Антона Кошляка, Олени Гуленко, офіційної сторінки Пирятинської громади у соціальній мережі Фейсбук.

Читайте: Пирятині проводять благодійні лотереї, щоб допомогти ЗСУ

Автор: Фундамент

Exit mobile version