Site icon Фундамент

У Полтаві вдруге збиралася комісія з перейменування вулиць: що вирішили

Днями у Полтаві відбулося друге засідання робочої групи з питань найменування та перейменування. Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

На порядку денному було три питання. Члени робочої групи разом із старостами та представниками органів самоорганізації населення обговорили вулиці та провулки в старостинських округах, рекомендовані до перейменування, а також ті, які планують рекомендувати виключити з переліку на перейменування.

Зокрема, вулицю Івончанську представники старостинського округу просять виключити із такого переліку, аргументуючи це тим, що ця назва може стосуватися Івончанського ставка, який було нанесено на карти 300-річної давнини. Інформацію було взято до відома, члени робочої групи наголосили, що не нав’язуватимуть перейменування.

Також під час засідання було внесено пропозицію щодо роз’яснення громадянам деталей процесу перейменування. Зокрема, необхідно пояснити безкоштовність цього процесу для полтавців.

До обговорення онлайн долучилися експерти ради Європи.

Окремим питанням обговорили результати засідання комісії з питань найменування та перейменування елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам’яті осіб та подій від 15.07.2022 року. Згідно з ними, на перший етап розгляду буде винесено 73 вулиці та провулки, які рекомендовано на перейменування.

Після затвердження цих вулиць рішенням виконавчого комітету, розпочнеться процес збору пропозицій від мешканців щодо нових назв.

Перелік цих вулиць та провулків тут.

Читайте: Близько 20% полтавських вулиць підлягають перейменуванню: результати обговорення істориків

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version