Site icon Фундамент

У Полтаві відкрили Центр територіальної оборони

У приміщенні Дія.Центру в Полтаві відкрили Центр територіальної оборони. В ньому охочі можуть отримати фахові консультації, подати заяви та документи на вступ до формування, повідомляють у Полтавській ОДА.

Центр територіальної оборони працюватиме з понеділка по п’ятницю з 8 до 17 години, без перерв. Субота та неділя – вихідні. Додатково працює телефон гарячої лінії (+38 050 016 65 50).

– Основні функції центру – роз’яснення нашим громадянам, що таке територіальна оборона, хто може вступити до її лав, критеріїв вступу та повний супровід у разі бажання поповнити склад тероборони (проходження медкомісії, спеціальних перевірок у компетентних органах), – розповів заступник голови облдержадміністрації Максим Калінін.

Якщо людина підходить для проходження військової служби, їй надається листівка – дорожня карта. В ній покроково розписано, що робити, куди далі звертатися. Фактично доброволець уже готовий до оформлення документів у військкоматі. 

Центр діє на першому поверсі приміщення Дія.Центру на вул. Соборності, 45а.

Тут передбачили робочі місця для психолога, представника відділу кадрів і інструктора. Працівники також надаватимуть консультації щодо наявних документів.

– Тут проводитимуть психологічний відбір, спеціалісти по роботі з персоналом запропонують перелік посад для охочих записатися до ТрО, – сказав заступник командира бригади територіальної оборони Полтавщини Володимир Іщенко. – Далі потрібно буде пройти медичну комісію. Це питання також погоджено з військкоматом та ОДА, щоб максимально надати сприятливі умови проходження відповідних процедур.

Серед перших добровольців – учасник бойових дій, керівник громадської спілки «Базука» Тарас Лелюх. За його словами, є бажання максимально посприяти формуванню полтавської територіальної оборони. 

– Територіальна оборона разом із військовими повинна забезпечити підсилення оборони об’єктів, готувати територію до роботи Збройних сил (блокпости, робота з цивільними, надання першої медичної допомоги). Також у територіальній обороні буде багато бійців, зокрема, спецпризначенці, які мають власний досвід, – розповів Тарас Лелюх.

Нагадаємо, Полтавщина – лідер по Україні щодо фінансової підтримки територіальної оборони. З обласного бюджету виділено 20 млн грн та 30 млн грн – із бюджетів громад. В області дислокується бригада територіальної оборони. До її складу входять 5 батальйонів відповідно до адміністративно-територіального устрою та управління бригадою.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version