Site icon Фундамент

У Полтаві відкриється виставка, присвячена Григорію Сковороді

У Полтаві до 300 річчя з Дня Народження Григорія Сковороди відбудеться виставка
«Проти течії».

– Запрошуємо на відкриття Мистецького проєкту «Проти течії» спеціально створений до 300 річчя з Дня Народження Г.С. Сковороди, – повідомили у Містохабі.

Виставку можна буде побачити за адресою: вулиця Спаська, 10.
Відкриття: 18 листопада о 16:00

Кураторка проєкту Аліна Бушер говорить:

– Сьогодні, коли українське суспільство переосмислює значення та місце в історії відомих особистостей, що створювали українську культуру і наукову думку, ми не можемо не згадати нашого видатного земляка, невловимого світом, мандрівного філософа Григорія Савича Сковороду. Дивна, глибока і водночас гармонійна особистість Сковороди завжди приваблювала мислителів і художників. Його постать і зараз не втрачає для нас актуальності.

Ціль проєкту: Ця виставка з нагоди 300 річчя з Дня Народження Григорія Савича, націлена допомогти глядачам відчути глибину і гармонію душі цієї прекрасної людини. Це також спроба нагадати про те, що сам філософ наголошував на необхідності присутності куражу у житті людини, який є рушійною силою творчості.

Мистецькі твори, що представлені на виставці, закликають глядачів зануритись в образи й спробувати уявити, який же він, цей далекий у часі філософ, що ходив такими близькими усім нам стежками.

Художники чиї твори можна буде побачити на виставці:
Олексій Нечипоренко
Олена Зозуля
Максим Юхно
Людмила Санік
Ігор Лотиш
Едуард Трирог

З цікавого:
Також на відкритті буде презентований музичний короткометражний художній фільм, складений з уривків про життя Григорія Сковороди. Режисер Олексій Нечипоренко, ролі виконували творча молодь Полтави, а також актриса музичного драматичного театру імені Миколи Гоголя – Олександра Галатченко.

Авторка: Анна Сидоренко

Exit mobile version