Site icon Фундамент

У Полтаві попри заборону на масові зібрання влада вручила військовим і волонтерам відзнаки до Дня міста

До Дня міста Полтави начальник ОВА Дмитро Лунін і командувач ОТУ «Суми» Олександр Нестеренко вручили відзначили військових, волонтерів, громадських активістів та державних службовців. Про це повідомляється на сайті Полтавської ОВА.

На сайті Полтавської ОВА не було помічено опублікованими фото, на яких було б зрозуміло, що на заході були присутніми понад десять людей. Утім, таке фото опублікував публічно на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук один із нагороджених волонтерів:

Скріншот – Фейсбук

Масовий захід, організований обласною владою, відбувся попри те, що напередодні у Полтавській ОВА запевняли про заборону зібрань, де будуть понад 10 людей. Через це у полтавському середовищі соцмереж виникла дискусія та навіть звинувачення влади у невиконанні вимог щодо заборони проведення масових заходів. Фото та інформація про нагородження у соціальних мережах та на сайті Полтавської ОВА з’явилися після проведення.

– ОВА отримала рекомендації від центрального військового командування: на час проведення квазіреферендумів на окупованих територій мінімізувати кількість учасників на заходах, а також мінімізувати кількість самих заходів. Про це були попереджені громади, – повідомляв 22 вересня Максим Ковальов, представник пресслужби Полтавської ОВА.

Ми попросили прокоментувати ситуацію Максима Ковальова, представника пресслужби Полтавської ОВА і ось яку отримали відповідь:

– ОВА отримала рекомендації від центрального військового командування: на час проведення псевдореферендумів на окупованих територій мінімізувати в регіонах України кількість публічних заходів, а також кількість учасників. Про це було повідомлено громади. Публічних заходів, а не зібрань. До Дня Полтави ми планували заходи, зокрема і урочисте відкриття цієї виставки знищеної російської техніки та нагородження під час заходу волонтерів з усієї області. Ми ці заходи скасували і обмежимося лише нашим прес-підходом з урахуванням рекомендації центрального військового командування. Техніка залишиться, її можуть побачити всі, хто гуляє центром міста. Це природній трафік людей на вулиці Соборності, на який і розрахована виставка. Як приклад можемо навести виставку знищеною російської техніки на Хрещатику до Дня Незалежності, яка відбулася, коли теж у столиці з 22 до 25 серпня було заборонено проводити масові заходи, мирні збори, мітинги та інші заходи, пов’язані з великим скупченням людей. Нагородження – закритий непублічний захід, на закритій території, який не анонсувався.

Читайте: До Дня міста у Полтаві показують ворожу техніку, яку знищили на півночі області

Авторка: Надія Кучер

Exit mobile version