Site icon Фундамент

У Полтаві прощатимуться з Євгеном Брахом, який загинув за Україну

18 жовтня у Полтаві попрощаються із загиблим захисником України Євгеном Брахом «Малі».

Похоронна процесія орієнтовно 0 7-8 годин ранку буде рухатися із села Селещина, звідки родом загиблий. Потім відбудеться прощання біля Свято-Успенського кафедрального собору. Поховають Героя на Затуринському кладовищі.

На сайті Президента України Володимира Зеленського зареєстрували петицію з проханням присвоїти почесне звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Брах Євгену ( позивний «Малі»).

Євген народився на Полтавщині, 5 років відслужив у Французькому іноземному легіоні.У 19 років покинув університет щоби вступити до Французького іноземного легіону. Це був 2015 рік, в нього були думки вступити до ЗСУ, але тоді брали на службу з 20 років, тому молодий хлопець вирішив поїхати у Францію. Він успішно пройшов курс молодого бійця.

Після військової служби вирішив залишитися у Франції. Він насолоджувався спокійним життям, але коли почалася війна Євген Брах не роздумуючи покинув хорошу роботу, повернувся в Україну та став на її захист. Проходив військову службу в добровольчому батальйоні та в Силах Спеціальних Операцій України.

Під час проходження служби неодноразово ефективно виконував бойові завдання. Євген Брах до останнього протистояв агресії і захищав Батьківщину.

В Героя залишився новонароджений син та дружина.

Авторка: Анна Сидоренко

Exit mobile version