Site icon Фундамент

У селі на Полтавщині розчистили старе джерело

У селі Шилівка Зіньківської територіальної громади розчистили джерело, біля якого колись відпочивали місцеві, та впорядкували територію довкола.

Відновити криницю взялися місцеві активісти. Про це повідомляє ОТГ-Інформ Полтавщина.

– Близько 15 років тому тут було гарне місце для відпочинку, встановлені лавочки та стіл, зруб із журавлем, огорожа (тин), на якій висіли глиняні горщики. Чимало родин приходили та приїжджали сюди, аби відпочити душею і тілом: зварити смачну польову кашу, пограти у м’яча, поплавати у річці, помилуватися мальовничим краєвидом. З роками, джерело замулилося, огорожа, лавочки, стіл, зруб, журавель — все прийшло у негідність, — розповіла староста Шилівського старостинського округу Віра КІМЛИК.

Щоб відновити і зберегти пам’ятку природи, довелося докласти чималих зусиль шилівським активістам. Григорій Шило, Юрій Скрипник та Сергій Горобій розчистили джерело та окультурили територію, що навколо, повідомляють на сайті Зіньківської міської ради. Встановили східці та поміст, дубовий зруб із декоративним маяком, огорожу, стіл та лавочки. Днями розчищене джерело урочисто відкрили.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version