Site icon Фундамент

Якими будуть ціни на пластикові пакети та чого чекати в березні

З 1 лютого будуть діяти мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Це дозволить обмежити обіг пластикових пакетів та покращити екологічну ситуацію в країні.

– Кожен українець в середньому використовує 500 пластикових пакетів щороку. Вони слугують лише декілька хвилин, а потім розкладаються понад століття, забруднюючи довкілля. Затвердження мінімальних роздрібних цін на пластикові пакети стимулюватиме громадян використовувати багаторазові екологічні торбинки та дозволить захистити довкілля і здоров’я людей від шкідливого впливу мікропластику, – зазначив перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін.

Мінімальні роздрібні ціни на пакети із стінками товщиною понад 50 мікрометрів, призначені для пакування та транспортування товарів і продуктів у точках роздрібної торгівлі, громадського харчування та сфери послуг становитимуть:

Крім того, з 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів), тонких (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Автор: Анна Сидоренко

Exit mobile version