Site icon Фундамент

Як отримати тисячу за вакцинацію: інструкція

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України опублікувало детальну інструкцію, як отримати гроші за вакцинацію проти коронавірусу.

З 19 грудня повнолітні українці з повним курсом вакцинації проти Covid-19 зможуть подати заявку на отримання тисячі гривень. 9 грудня Міністерство цифрової трансформації України опублікувало детальну інструкцію.

Отже, що потрібно зробити. Перш за все потрібно завантажити в додаток «Дія» зелений сертифікат вакцинації, оформити спеціальну картку еПідтримка в застосунку банку або ж офлайн-відділенні.

Далі у додатку «Дія» зайти в розділ «Послуги», знайти послугу «еПідтримка», обрати для виплати картку єПідтримка та очікувати на зарахування коштів.

Які умови

COVID-сертифікат. Треба мати сертифікат про повний курс вакцинації в застосунку Дія.

Спеціальна картка. Щоб отримати виплату, потрібно відкрити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів, вони додаватимуться до проєкту щодня. Відкрити картку можна буде як онлайн, так і офлайн. Зауважте, отримати кошти на звичайну картку можливості НЕ буде.

Громадянство та вік. Для участі в програмі вам потрібно бути старше 18 років та мати громадянство України.

Коли старт

Пілот проєкту єПідтримка стартує 13 грудня. На першому етапі послуга з виплат буде доступна лише в застосунку Дія вже з 19 грудня.

Сертифікат з порталу Дія чи паперовий від сімейного лікаря не підходять. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

Проєкт реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України. Команда Міністерство цифрової трансформації України розробляє технічну частину реалізації ініціативи Президента.

Exit mobile version