Site icon Фундамент

Хто працює у селі: перелік підприємців, які можуть працювати без РРО

Уряд  звільнив підприємців, що здійснюють роздрібну торгівлю в сільській місцевості, від обов’язкового застосування РРО. Відповідне рішення було ухвалене 23 грудня на засіданні Кабінету Міністрів. Про це повідомляє профільне кадрове видання Бухгалтер911.

Постанову № 1359 вже оприлюднено на сайті КМУ.  Цей документ вносить зміни до постанови КМУ від 23 серпня 2000 р. № 1336, якою затверджено перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

– Рівень доходів підприємців в селах значно менший, ніж в містах, а в умовах карантинних обмежень він ще більше знизився. Витрати на придбання РРО стануть для них додатковим фінансовим навантаженням, що матиме негативні наслідки для бізнесу. В той же час, використовувати програмні РРО, як альтернативу, не всі з них можуть через нерівномірне покриття швидкісним Інтернетом або його відсутність в селах. Тож Уряд вирішив підтримати таких підприємців, щоб вони не закривали бізнес і не звільняли своїх працівників, та надати їм можливість не застосовувати у своїй діяльності РРО, – прокоментувала Перша віце-прем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко.

Так, згідно з рішенням Уряду від обов’язкового застосування РРО звільняються суб’єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю на території села товарами при умові не перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій (167 розмірів мінімальної заробітної плати).

У цьому разі розрахункові операції здійснюються з обов’язковим використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.

Звільнення від РРО не діє за наявності хоча б однієї з таких умов:

Одночасно, підприємці, які здійснюють роздрібну торгівлю продовольчими товарами у містах, втратили право працювати без РРО. 

Exit mobile version