Site icon Фундамент

Відсьогодні на військову службу призиватимуть резервістів

Президент України видав Наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад. Про це повідомляє служба зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ Збройних Сил України.

Призов розпочнеться від сьогодні, 23 лютого. Максимальний термін служби 1 рік.

Резервісти оперативного резерву проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві.

Для прикладу: під час попередньої служби військовослужбовець був водієм-механіком у військовій частині А0000, тому призиватимуть його в цю ж частину, на цю ж військово облікову спеціальність.

За призваними резервістами, згідно Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата.

Які дії резервістів

Відповідно до Наказу Президента України, резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Автор: Оксана Моргун

Exit mobile version