Site icon Фундамент

У Полтаві вимагали призначити військову адміністрацію: що каже обласна влада

У Полтаві частина депутатів міської ради ініцюювали створення військової адміністрації.

Причиною вважають, за словами Едуарда Волкова, одного із ініціаторів звернення, ігнорування міським головою Олександром Мамаєм потреб територіальної оборони та добровольчих формувань Полтави.

– Разом з колегами Юлією Городчаніною, Тарасом Бойко, Вікторією Лозою, Вадимом Ямшиковим, Олександром Артеменком, Катериною Бабіч підготували та передали пакет документів до Президента, голови Верховної Ради, Генпрокурора, очільника СБУ, голови Полтавської ОВА, щодо бездіяльності міського голови. Звернення підписали не тільки депутати, а й волонтери. Чекаємо на реакцію, насамперед, Полтавської ОВА. Якщо мер нічого не робить для захисту територіальної громади, Президент Володимир Зеленський повинен призначити голову військової адміністрації Полтави, – написав Едуард Волков.

Дмитро Лунін, начальник Полтавської обласної військової адміністрації повідомив, що не бачить підстав для створення військової адміністрації. Позицію щодо цього питання та керівника Полтавської громади Олександра Мамая залишив на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

– Я вважаю, що немає вагомих підстав для введення військової адміністрації в місті Полтава, тому що на території Полтавської області немає бойових дій, а Полтаві наразі не загрожують наземні атаки. Введення військових адміністрацій у містах відбувається, якщо місту щось загрожує. До міського голови Полтави Олександра Мамая є чимало питань та претензій, як із боку громадян, так і органів влади. Зокрема, питання є і в обласної військової адміністрації. Однак, зараз вся країна і, зокрема, Полтавщина мають згуртуватися заради одного завдання – Перемоги.
Я не бачу, що зараз саме введення військової адміністрації в Полтаві може сприяти виконанню цього завдання

Усі протиріччя необхідно вирішувати за змоги компромісом. Питання політичної конкуренції за можливості треба вирішувати на виборах, а не тоді, коли вся країна воює. Оцінку роботи мера та міськради Полтави повинні давати виборці. Питання введення військових адміністрацій у громадах Полтавщини може бути розглянуто у разі, якщо зміниться воєнна ситуація. Будемо робити все можливе, щоб цього не відбулося, – написав Дмитро Лунін.

Exit mobile version